Meditatie

Wil je beginnen met meditatie (ook op de werkvloer)? Goed plan. Mediteren heeft veel positieve invloeden in je (professionele) leven en het is helemaal niet moeilijk. Het kan makkelijk geïntegreerd worden tijdens de werkdag, het vraagt niet meer dan een kwartiertje, een stoel en een rustige ruimte. 

 

Meditatie heeft al vanaf een paar minuten per dag positieve gevolgen:

Meditatie breng je tot rust. Je laat stress los en krijgt overzicht in je leven. Je leert jezelf ook steeds beter kennen. Je komt als het ware dichter bij je ware aard.

Daarbij heeft meditatie een groot aantal gezondheidsvoordelen. Meditatie vermindert stresshormonen in je lichaam. Je bloeddruk verlaagt en je lichaam kalmeert en herstelt zich. Concentratie en helderheid, creativiteit en weerbaarheid verhogen.

Dit alles is ondertussen (wetenschappelijk) overvloedig aangetoond!

In het kader van stress preventie een absolute aanrader dus en waarschijnlijk één van dé (nieuwe) technieken die (de komende jaren) als 'gewoon' (zullen) aanvaard worden!

 

Dit aanbod wil een kennismaking met meditatie aanbieden. We leggen uit wat er in ons lichaam en in de hersenen gebeurt. We zetten een aantal technieken op een rijtje (en laten ze ervaren). We leren een methode aan waarmee je zelf verder aan de slag kan. We geven interessante info door van sites, boeken, muziek...

C T